2011. április 26., kedd

Bächer Iván: Rötúr - Jelenlegi ára: 1 715 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! RötúrA könyv listaára: 2091 Ft. Leírás:
Malovecz Béláné (született Korneli Rozália) 1904-ben hozza világra Aranka nevű, második leányát, egy kicsiny színtót faluban, valahol a lengyel határ közelében. Aranka 1983-ban hal meg a budapesti János kórház I-es belosztályán. Az e két dátum közt eltelt időszakról, Aranka életéről szól Bächer Iván különös, megragadó regénye. Különös e regény, mert tulajdonképpen nem is az, hanem novellák, pontosabban pillanatképek, epizódok sorozata. Az olvasó ugyan folyamatosan megkap minden fontos információt, az élettörténet teljességgel rekonstruálható az időrendhez maximálisan ragaszkodó műből, ám sohasem a nagy összefüggésekre, sohasem a folyamatosságra esik a hangsúly, hanem mindig az ittre és mostra, egy-egy jelenetre, egy-egy önmagában nézve jelentéktelen epizódra: miért haragszik meg Aranka egy szekrényre, hogyan ad vacsorát élettársának, gyereke apjának, Sprentzl Gyulának, miről beszélget szomszédjával az Algériába (vagy Budapestre) tartó repülőgépen, milyen kiadásai voltak 1964. március 2-án stb. Az író kitűnő jellemző- és ábrázolókészséggel vetíti az olvasó elé egy minden szempontból egyszerű, közönséges, a lehető legmindennapibb leány, asszony, majd öregasszony banális élményeit. A mű attól válik megragadóvá, igazi szépprózai remekléssé, hogy ebben az asszonysorsban Bächer érzékeltetni tudja e század magyar- és világviszonylatú alapszituációját, valami igen lényegeset az: emberlét metafizikájából is. Minden apróság hiteles és felidéző erejű a műben, minden epizód az ez az, az igen, ilyen ez élményét kelti az olvasóban. És anélkül, hogy valami is kiragyogna a pillanatképek sokaságából, az egész regény mégis mélyen elgondolkodtató, meditációra késztető. - Széles körben érdemes ajánlani. ISBN: 978-963-299-645-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 715 Ft

Az aukció vége: 2011-04-29 07:14
. Bächer Iván: Rötúr - Jelenlegi ára: 1 715 Ft