2011. június 28., kedd

Esterházy Péter: Az elefántcsonttoronyból - Jelenlegi ára: 1 730 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az elefántcsonttoronybólA könyv listaára: 1990 Ft. Leírás:
Harmadik alkalommal vehetik kézbe a közéleti érdeklődésű olvasók Esterházy Péter jegyzeteit, melyeket a rendszerváltás idején írt a Hitel számára. Az 1988 októbere és 1990 szeptembere közt rendszeresen közreadott esszék könnyed irodalmi stílusban, ám társadalomfilozófiai magaslatról veszik szemügyre az aktuális eseményeket. Egy-egy politikusi megnyilatkozás, döntő esemény (például az első szabad választások), egy fontos könyv megjelenése, egy felolvasóest vagy egy szomszédos országba tett utazás kapcsán Esterházy a tőle megszokott játékossággal, szellemes, olykor fanyar, de mindig fergeteges humorral, mégis elkötelezett komolysággal arra tesz kísérletet, hogy felmutassa az érem másik oldalát. Hogy leleplezze a frázisok, tévhitek, közforgalomba kerülő vagy abból éppen kikopni készülő fogalmak ürességét, és helyettük a dolgok mérlegelésére, a mások igazságának elfogadására, egyszóval a saját magunk gyártotta korlátokból való kilépésre ösztönöz. Miért érzéketlenek a szlovákok a kisebbségi sors iránt, mikor nemcsak a történelmi Magyarországon, de a csehekhez képest is mindig kisebbségben éltek? Másfelől hogyan lehetséges, hogy a sajátos zsidósorsra jutott magyarok érzéketlenek a zsidók problémái iránt? Máskor a legkomolyabb arccal felöltött álorca mögül szól arról, miért fontosak az irodalmi álorcák, a Háy János-féle szomorúmanók. Miért jó egy jó és új, egyéni vállalkozásként létrejött folyóirat? Miért nem jó, hogy kapásból nem tud az ember fölsorolni vagy száz budapesti vendéglőt, kávéházat, eközben mindennek az érzékeltetésére gasztronómiai hasonlatokat használunk (vö. gulyáskommunizmus)? Mi a baj a névtelen levelekkel? És miért nem jó, hogy a mai irodalmi nyelv egyszerre durva és túl udvarias? - ma is aktuális kérdések, melyek a szabadságról, a szabadság hiányáról, jellegzetes közép-európai bornírtságainkról, és főként arról szólnak, miért nem tudunk élni a szabadsággal. Széles körben érdemes ajánlani az író szellemes, megfontolásra méltó eszmefuttatásait. ISBN: 978-963-14-2591-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 730 Ft

Az aukció vége: 2011-07-02 13:09
. Esterházy Péter: Az elefántcsonttoronyból - Jelenlegi ára: 1 730 Ft